31 Aralık 2011 Cumartesi

Bir Soundtrack Arası

     2012'ye saatler kala biraz keyiflenmek ve şimdiye kadar yazdıklarımın tozunu alıp, cilalamak adına bir soundtrackler ve film müzikleri geçidi hazırladım. Hoş seyirler ve dinletiler ola...

      Benim eğlendiğim ve diyalog akışlarını eğlenceli bulduğum sağlam romantik komedilerden "Crazy, Stupid Love"ın bar sahnesinde çalan Bamboos'un seslendirdiği parça(Grubun diğer şarkıları da bağra basılası diye düşünüyorum:)

          Ve 2008 yılıydı yanılmıyorsam, üniversitede bir hocamın bana verdiği dvd ile filmin varlığından haberdar olmuştum. "The Girl On the Bridge", Köprüdeki Kız. Tinderstick grubunun seslendirdiği "Another Night".
       
       Son izlediğim filmlerden Drive'ı es geçmek olmaz diye düşünüyorum. Yine Ryan Gosling'in muhteşem performansı.
       
        Bir Almadovar Filmi "Volver".  Penelope Cruz şarkıyı söylerken sanki ruhu acıyla dans ediyor. Hemen ardından "Vengo"nun müziği de gelmeli pek tabii. Birini dinlersem diğerini -gayri ihtiyari- mutlaka dinlerim.
"VOLVER"
"VENGO"
       
     Yine müthiş bir keyifle izlettiren ve ziyadesiyle çocukluğa hitap eden bir Fransız filmi "Jeux d'enfants", "Cesaretin Var mı Aşka?" keyifli seyirler. - Cap ou pas Cap!
       
        Daha aklımda onlarcası olmasına rağmen ilk aklıma gelen ve kardeşim Cansu'nun katkılarıyla hatırladığım filmler bunlardı. Bu arada film müzikleri deyince Tony Gatlif'i atladığım düşünülmesin ona ayrıca bir post hazırlamayı düşünüyorum.
      Son olarak bir kaç Türk filmi soundtrack'i eklemek istedim. Sırasıyla önce 80'lerden Şener Şen ve Müjde Ar'ın başrollerini paylaştığı Türk sinemasının ilk kara mizah örneklerinden, "Arabesk" filminden "İsyankarım"; hemen ardından 90'lardan filmi sevmesem de aklımda kalan "Karışık Pizza"nın müziği Özkan Uğur'un yorumuyla "Maksat Muhabbet Olsun" ve son olarak da 2000'lerden  bir Özcan Alper filmi "Sonbahar"'ın soundtrackı. Keyifli seyirler..
"ARABESK"
"KARIŞIK PİZZA"
"SONBAHAR"


            2011 gibi izler bırakmayacak, güzel bir filmin fragmanı kadar merak uyandıracak ve iyi hissettirecek bir yıl dileğiyle, hoş seyirler...



         
           

5 yorum:

kibirliceviz dedi ki...

seyir müzikleri..susturucu etkili.pek güzel!

kibirliceviz dedi ki...

araştırmalarım her daim paylaşımlara amadedir..matmazel!!

Unknown dedi ki...

bilmez miyim? Sufle vermek deyince akla "kibirliceviz" gelmez de kim gelir?

pelinpembesi dedi ki...

film müzikleri süper!!

Unknown dedi ki...

teşekkürler buket... aslına bakarsan zihnimde uçuşanların çok az bir kısmı esasında.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...